OKK Čelik najvažnije utakmice sezone umjesto u Zenici igrat će u Kaknju
Zeničani su ove sezone pozitivna strana priče kada je u pitanju prvenstvo BiH

Zbog masovne vakcinacije i turnira u odbojci

OKK Čelik najvažnije utakmice sezone umjesto u Zenici igrat će u Kaknju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon četiri odigrana kola u Ligu 6 za prvaka BiH imaju omjer od jedne pobjede i tri poraza. Zeničani su sva tri poraza upisali na gostovanjima, a naredni meč igraju već u srijedu i to protiv Širokog Brijega.

Ova utakmica možda je i najvažnija za Zeničane u ovoj Ligi 6 budući da bi se eventualnom pobjedom uključili za plasman među četiri ekipe i polufinale prvenstva BiH. Izabranici Josipa Pandže imat će veliki hendikep u utakmici protiv Širokog, a vjerovatno i protiv Leotara na domaćem terenu.

Naime, zbog masovne vakcinacije, koja će biti održana u naredna tri dana u zeničkoj Areni, OKK Čelik će svoj domaći meč u srijedu protiv Širokog Brijega morati da odigra u dvorani u Kaknju, kao i utakmicu posljednjeg kola protiv Leotara, jer će u tom terminu biti turnir CEV Srebrene lige u odbojci.

Svakako veliki hendikep za Zeničane koji su veliko otkrovljenje ove sezone u našoj košarci, jer su nakon pet godina igranja u A1 ligi ušli u najviši rang takmičenja, te oduševili sve partijama u regularnom dijelu sezone.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Zanimljivo da dvorana Bilimisće u kojoj su košarkaši Čelika mogli igrati svoje utakmice trenutno je u fazi rekonstrukcije, tako da nema više raspoloživih dvorana, koje ispunjavaju uslove igranja ovog ranga takmičenja kada je u pitanju Grad Zenica.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi