Široki ostvario veliku pobjedu protiv Zlatibora
Spars Ilidža/ Bulend Šačiragić

Veliki trijumf bh. predstavnika

Široki ostvario veliku pobjedu protiv Zlatibora

E. Dindić

Sjajan susret odigrali su u okviru 5. kola ABA 2 lige košarkaši Širokog i Zlatibora. Bh. predstavnik na kraju slavio je pobjedu rezultatom 85:83. 

Prvi period vrlo neefikasna košarka sa obje strane, pa tako nakon 10 minuta Zlatibor ima prednost od 16:13. U drugom periodu ponovo Zlatibor prikazuje bolju igru te ovaj period dobiva rezultatom 30:21. Na veliki odmor otišlo se pri rezultatu 46:34 u korist ekipe iz Srbije.

Drugo poluvrijeme sjajno otvara bh. predstavnik te treći period dobiva sa 30:19. Nakon 30 minuta igre Zlatibor je imao i dalje prednost rezultatom 65:64.

Posljednja dionica ovog susreta odlazi na stranu Širokog koji dobiva ovaj period sa 21:18, te na kraju slavi veliku pobjedu rezultatom 85:83.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Daishon Knight sa 33 poena, Ive Ivanov dodao je 15, dok se Mislav Brzoja zaustavio na 11. U redovima Zlatibora bolji od ostalih bili su Nemanja Protić i Filip Đuran sa po 21 postignutim poenom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije