Široki preko Sutjeske do druge pobjede u ABA 2  ligi
ABA liga / Dragana Stjepanović

Sjajna utakmica Mislava Brzoje

Široki preko Sutjeske do druge pobjede u ABA 2 ligi

E. Dindić

U okviru 4. kola ABA 2 lige balona u Sarajevu sastale su se ekipe Sutjeske iz Nikšića i bh. predstavnik Široki. Na kraju izabranici Ivana Velića upisali su novu pobjedu rezultatom 67:62. 

Prvi period mnogo bolja igra ekipe iz Nikšića koja nakon 10 minuta ima prednost od 25:19. Bh. predstavnik u drugom dijelu ovog susreta igra sjajnu odbranu, te ovaj period rješavaju u svoju korist rezultatom 23:13. Na poluvrijeme se otišlo pri rezultatu 42:38 u korist Širokog.

Nastavak susreta donio nam je veoma neefikasnu košarku u trećem periodu. Sutjeska je uspjela da ovu dionicu riješi u svoju korist rezultatom 12:8, te je tako nakon 30 minuta igre rezultat glasio 50:50.

U posljednjem periodu ponovo izabranici Ivana Velića igraju sjajnu timsku odbranu, te ovaj period dobivaju rezultatom 17:12, za konačnih 67:62 u korist bh. predstavnika.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Najefikasniji u redovima Širokog bili su Mislav Brzoja sa 18, Ive Ivanov sa 11 i Josip Čović sa 10 poena. Bolji od ostalih u redovima Sutjeske bio je Miloš Koprivica sa 20 poena, koji je ujedno bio i jedini dvoznamenkasti na ovom susretu.

Top Komentari

Umbressa
Dobro došli na najbolji seks sajt za upoznavanje - - - Top24.pw
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti