Borac bez većih problema savladao Zrinjski

Nova pobjeda tima iz Banja Luke

Borac bez većih problema savladao Zrinjski

E. Dindić

U posljednjoj utakmici 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine košarkaši Borca bez većih problema na svom parketu  savladali su Zrinjski iz Mostara rezultatom 80:71.

Nakon prvih 10 minuta rezultat je glasio 24:18 za domaći sastav. I u nastavku utakmice košarkaši Borca pokazuju da su kvalitetniji protivnik te i drugi period rješavaju sa 23:15.

Na veliki odmor se odlazi pri rezultatu 47:33.

U trećem periodu igralo se koš za koš, te treći period dobiva Zrinjski rezultatom 18:16. Nakon 30 minuta rezultat glasio je 63:51 u korist Borca.

Do kraja susreta domaći košarkaši sigurno utakmicu privode kraju te na kraju slave pobjedu rezultatom 80:71.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u domaćem sastavu bili Joshua Cunningham sa 16, Srđan Gavrić sa 12 i Stefan Kenić sa 11 postignutih poena.

Kod gostiju iz Mostara bolji od ostalih bili su Anes Podojak sa 22 odnosno Milenko Veljković sa 18 poena i 10 skokova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi