HKK Zrinjski grca u dugovima, Sven Smajlagić dobio spor s klubom preko FIBA-inog suda

Plemići u teškoj situaciji

HKK Zrinjski grca u dugovima, Sven Smajlagić dobio spor s klubom preko FIBA-inog suda

S. Mlaćo

HKK Zrinjski u bliskoj bi se budućnosti mogao suočiti s velikim problemima. 

Mostarski klub je prije dvije godine slavio najveći rezultat u klupskoj historiji kada je postao prvakom Bosne i Hercegovine no izgleda da će titula Mostarce koštati više nego što su se nadali. 

Ono što su govorile kuloarske priče iz šampionske, te prethodne sezone, da mnogi košarkaši HKK Zrinjski nisu dobili nekoliko plaća polako se kristalizira kao istina. Naime jedan od najvažnijih košarkaša tima koji je prije dvije godine pokorio bh. prvenstvo Sven Smajlagić prije koji mjesec je dobio tužbu koju je na klub adresirao preko BAT-a, službenog FIBA-inog suda. 

Dug koji je HKK Zrinjski dužan platiti sinu proslavljenog hrvatskog rukometaša Irfana Smajlagića iznosi oko 30.000 eura, plus troškovi sudskog procesa koji mogu iznositi više hiljada eura i koje će također snositi preklanjski prvak Bosne i Hercegovine. 

Kako stvari stoje, tj. kako nalažu pravila FIBA-e mostarski klub neće biti u mogućnosti registrirati nove košarkaše izvan Bosne i Hercegovine, tj. bit će primoran igrati s košarkašima koje trenutno ima na raspolaganju. Kako saznajemo, Smajlagić nije jedini košarkaš kojem Zrinjski duguje velike novce, kao ni jedini koji je u sudskom sporu s Plemićima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Navodno je i hrvatski reprezentativac Željko Šakić koji je u mostarskom klubu igrao prije nekoliko godina putem 'regularnog' suda dobio spor sa Zrinjskim koji mu je dužan isplatiti cca 15.000 KM. 

U svakom slučaju, nimalo lijepe vijesti ne dolaze iz kluba koji je prije samo dvije godine pisao najljepše stranice u svojoj historiji. 

Top Komentari

ljiljan
Ma no sikiriki sad ce elektroprivreda hb raspisat jedan tendercic za sppnzorisanje od nekoliko stotina hiljada KM a pukom slucajnoscu jedino ce ukk svinjski ispunit uslove koji su zadati
2 3
Maestro
Ko **** svinjski neka ga ugase najbolje bi bilo
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi