HKK Zrinjski poražen od Dynamica
Bez tri košarkaša iz rotacije Zrinjski je dugo vremena odolijevao Dynamicu. Foto:druga.aba-liga.com

Nakon osam uzastopnih pobjeda u svim takmičenjima

HKK Zrinjski poražen od Dynamica

Košarkaši mostarskog HKK Zrinjskog poraženi su večeras na gostovanju u Beogradu kod ekipe Dynamica u sklopu 12.kola ABA 2 lige. Domaći tim je slavio rezultatom 88:81 u utakmici u kojoj je gotovo svo vrijeme imao prednost.

Bio je naš prvak ravnopravan takmac u ovoj utakmici, posebno u prvoj četvrtini koju je domaćin riješio u svoju korist s tijesnih 21:20. U drugom periodu bilježimo period bolje igre domaćine i u toj dionici se Dynamic uspio odvojiti te na odmor otići rezultatom 41:32.

Drugo poluvrijeme donijelo je jako efikasnu košarku u kojoj je palo skoro pa 60 poena. Zrinjski je uspio ubaciti u ovom dijelu igre čak 30 poena. U zadnjoj četvrtini umalo nije došlo do drame jer jer Zrinjski nakon stalnog deficita sjajnom igrom Miličevića i Pandurića uspio poravnati na 73:73. Ipak, bio je to maksimum bh prvaka u ovoj utakmici koji nije imao snage za potpuni preokret u ovom susretu. 

Skokovi u napadu, njih čak 13 su možda presudili ovaj susret u korist Dynamica koji je dosta poena postigao iz drugih šansi. U odstustvu Bakića koji je danas napustio klub te ozlijeđenih Smajlagića i Ramljaka Zrinjski je odigrao dobru utakmicu ali više od časnog poraza u Beogradu nije mogao. Miličević s 27 i Pandurić s 23 poena bili su najbolji kod HKK Zrinjskog a solidan je bio i Todorović sa 16. Andreja Stevanović s 29 poena je bio nerješiva enigma za košarkaše Zrinjskog a dobro mu je asistirao Glišić sa 17 i 10 skokova,  a dobru partiju imao je i Žižić s 13 poena.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Dynamic Vip Pay: Beslać 7, Janković 8, Vulikić 6, Kutlešić 6, Vasiljević, Stepanović, Đerić, Glišić 17, Rakićević, Žižić 13, Stevanović 29, Savković 2

HKK Zrinjski: Šutalo 6, Petrić, Sokolović 6, Golemac, Todorović 16, Šamadan 3, Miličević 27, Pandurić 23, Ljujić, Milinović, Ramljak

Top Komentari

Đuka
Idemo dalje... Ti si prvak šugave zemlje...
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi