Tihomir Mustapić: Svjesni smo stanja u Bosni, nama je lakši protivnik u ovom trenu dobrodošao
Tihomir Mustapić desna je ruka Hrvoja Vlašića na klupi prvaka Bosne i Hercegovine HKK Zrinjski.

Uoči gostovanja Sarajlija u Mostaru kod HKK Zrinjski

Tihomir Mustapić: Svjesni smo stanja u Bosni, nama je lakši protivnik u ovom trenu dobrodošao

HKK Zrinjski sutra će u Mostaru u okviru 14. kola košarkaške Premijer Lige dočekati momčad KK Bosna Royala. Ne podcjenjujući nikoga ipak treba reći kako je domaći tim sutra apsolutni favorit i kako bi sve osim pobjede aktualnog prvaka države bilo ravno senzaciji.

Tihomir Mustapić već je treću sezonu nezamjenjiva desna ruka Hrvoja Vlašića na klupi HKK Zrinjskog. Stasiti Posušak od ove je sezone dobio prigodu raditi i u stožeru naše reprezentacije budući da ga je Vedran Bosnić uvrstio, odmah po svom izboru za selektora, u svoj stručni stožer.

"Nažalost znamo u kakvom je Bosna stanju, ali moram reći da nama u ovom trenutku paše ugostiti malo lakšeg protivnika i odigrati utakmicu u kojoj ćemo imati prilike dati minutažu mlađim igračima a ove iskusnije odmoriti" - govori Mustapić i dodaje: - "Stanje u timu je odlično, atmosfera naginje na ono od prošle sezone i ima indicija da će se ponoviti. Nadam se da će se skoro i situacija s ozljedama popraviti i da ćemo se kompletirati što skorije"

"Zadovoljni smo situacijom u našem prvenstvu, scenarij u ABA ligi se odvio na ovaj način ali to ne znači da nemamo ambicija da do kraja pokušavamo pobjeđivati u u tom natjecanju. Sezona je naporna i duga, igranje na dva fronta uzima danak, ali mi smo tu i vjerujemo da će kako odmiče sezona naša igra i forma i dalje ići u uzlaznoj putanji" - rekao je za SportSport.ba pomoćni trener HKK Zrinjski i bh reprezentacije Tihomir Mustapić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Utakmica između HKK Zrinjskog i KK Bosne Royal igra se sutra u 18h u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi