HKK Zrinjski rutinski protiv Mladosti

12.kolo Premijer lige za košarkaše

HKK Zrinjski rutinski protiv Mladosti

Košarkaši HKK Zrinjskog večeras su u mostarskoj dvorani Bijeli Brijeg u okviru 12.kola košarkaške Premijer lige savladali Mladost iz Mrkonjić Grada rezultatom 88:77.

Mostarci su u ovaj susret ušli bez 4 košarkaša iz rotacije i bilo je za očekivati da će Mladost koja ove sezone igra odličnu košarku pružiti dobar otpor. Tako je ispočetka i bilo, prva četvrtina završila je rezultatom 23:22 za Zrinjski koji se ipak krajem prvog poluvremena uspio odvojiti na ozbiljniju prednost od 11 razlike zahvaljujući dobroj igri Šutala, Ljujića i novog košarkaša Milana Lužaića.

Održavao je Zrinjski svoju prednost i u drugom poluvremenu, Mladost je prijetila u nekoliko navrata no gosti iz Mrkonjića imali su jako lošu šutersku večer i ispromašivali su dosta otvorenih šuteva. U domaćem taboru su sretni da su napokon dobili jednu utakmicu a da je nisu platili novim ozljedama. 

Lužaić s 18 poena najefikasniji kod Zrinjskog a dobre partije pružili su Sokolović, Ljujić, Ramljak i Šutalo koji su iznijeli najveći dio ove utakmice. Dobru rolu imao je i Mario Petrić s 9 poena i nekoliko sjajnih asistencija. Miloš Marković 18 poena za goste, po 12 su dodali Aleksić i Sudžum.

Dvorana Bijeli Brijeg, 12.kolo košarkaške Premijer lige, gledatelja 400

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 13, Ramljak 14, Ljujić 14, Sokolović 14, Lužaić 18, Golemac, Pajić, Zlomislić, Šamadan 5, Milinović, Petrić 9

KK Mladost: Marković 18, V.Aleksić 12, Sudžum 12, Mitrović 10, Jovović 6, Đ.Aleksić, Jotić, Milanović 3, Kljajić, Srdić, Gavrić 6, Stanković 10

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi