HKK Zrinjski u drami bolji od OKK Sloboda

Plemići došli do teške i važne pobjede

HKK Zrinjski u drami bolji od OKK Sloboda

Košarkaši HKK Zrinjski večeras su teškom mukom u utakmici 19. kola Premijer lige za košarkaše savladali OKK Slobodu rezultatom 84:82.

Krenuli su Tuzlaci sjajno u ovaj meč, u prvoj četvrtini zatrpali koš Zrinjskog dobivši taj dio igre rezultatom 29:20. Mostarci su se uspjeli malo pribrati ali svejedno nisu uspijevali preokrenuti rezultat tijekom prvog poluvremena pa su Tuzlaci na odmor otišli sa 7 koševa viška (46:39).

Zrinjski je u prvom dijelu iznad vode držao sjajni Marko Ramljak koji je u tom dijelu postigao 19 poena dok su Božović i Thondique bili nerješiva enigma za domaće.

Probudio se Zrinjski i ostatak domaćih košarkaša u drugom poluvremenu. Ulogu Marka Ramljaka preuzeli su Todorović, Miličević i Šutalo koji su konačno proradili u napadačkom dijelu a tim Hrvoja Vlašića odigrao je i bolju obranu pa su uspjeli primiriti Tuzlake koji su zaista igrali odličnu utakmicu.

Na kraju smo vidjeli dramu u ovoj utakmici, dramu koju su sretno i spretno domaći košarkaši riješili u svoju korist. Imao je Božović priliku odvesti utakmicu u produžetak ali je promašio težak šut. 

Najbolji kod Zrinjskog Ramljak s 22 koša, a Miličević je postigao 17 poena. Todorović je dodao 16, a Šutalo 13 za Zrinjski. Božović je sa 19 poena bio najbolji kod Tuzlaka, Thondique je dodao 17 a Danilo Šibalić 15 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

HKK Zrinjski: Šutalo 13, Ramljak 22, Miličević 17, Sokolović, Lužaić 7, Todorović 16, Golemac, Ljujić 9, Pajić, Zlomislić, Zelenika, Milinović

OKK Sloboda: Naletilić 12, Šibalić 15, Čerkezović 4, Božović 19, Thondique 17, Tomić 4, Latifagić 2, Jakupović, Dedajić, Jovanović 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi