HKK Zrinjski tijesno poražen u Domžalama
Mostarci su na kraju imali šut za pobjedu no nisu uspjeli zabiti i pobjeda ostaje u Domžalama. Foto: KK Helios Suns

Helios slavio protiv našeg prvaka

HKK Zrinjski tijesno poražen u Domžalama

Momčad HKK Zrinjski večeras je u dramatičnoj završnici poražena u Domžalama u utakmici 20. kola ABA 2 lige. Helios je slavio pobjedu od 82:80 nad mostarskim timom i nanio mu četrnaesti poraz u ovom takmičenju. 

Bila je ovo neizvjesna utakmica koja je mogla otići i na stranu Zrinjskog no više koncentracije, znanja i sreće na kraju su imali domaći košarkaši.

Zrinjski je prvi period utakmice riješio u svoju korist rezultatom 19:16, no Helios predvođen Pašajlićem i Šalićem pravi preokret do kraja prvog poluvremena i na veliki odmor ide s prednošću od 6 koševa prednosti. 

Zrinjski je treću četvrtinu odigrao fantastično i obrambeno i napadački i uspio je dobiti s 9 razlike (27:18) i u zadnju dionicu igre ušao s 3 poena viška. Ipak, bh. prvak nije uspio izdržati i riješiti utakmicu u svoju korist. Pašajliću i Šaliću pridružio se Gajić i bodovi su ostali u Domžalama.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Imao je Ivan Miličević priliku da trojkom dosnese pobjedu Zrinjskom ali njegov šut je bio prekratak. Šalić s 23,  Pašajlić s 22 i Gajić 15 koševa, trojac koji je u prošlosti igrao za naše klubove Bosnu, Sparse i Igokeu najbolji kod Heliosa. 

Sokolović kod Zrinjskog najefikasniji s 20, Todorović je ubacio jedan poen manje a 15 je postigao Miličević.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi