HKK Zrinjski siguran u Vogošći
Mostarci su ubilježili važan trijumf u Vogošći.

Nova pobjeda bh. prvaka

HKK Zrinjski siguran u Vogošći

HKK Zrinjski večeras je u zaostaloj utakmici 16.kola košarkaške Premijer lige slavio kod KK Vogošće rezultatom 85:73 i tako ubilježio važne bodove koji mu pomažu u borbi za startnu jedinicu pred Ligu za prvaka.

Otvorio je Zrinjski odlično napadački ovu utakmicu i mostarski košarkaši su nakon prvog perioda već imali 7 koševa viška. No druga četvrtina donijela je odličnu obranu domaćih košarkaša koji su uspjeli primiriti sjajno šutersko izdanje Plemića te je aktualni prvak na odmor otišao samo s jednim košem viška.

Treća četvrtina ipak je bila ta koja je prelomila utakmicu jer su košarkaši Zrinjskog zaigrali onako kako se od njih i očekivalo te su taj period igre riješili s rezultatom 25:10 i utakmica je praktički bila riješena jer se košarkaši Vogošće nisu mogli vratiti nakon zaostatka od 16 koševa. Domaći su uspjeli u zadnjoj četvrtini tek malo ublažiti poraz. 

HKK Zrinjski je u svojim redovima imao čak 5 dvoznamenkastih košarkaša a najviše poena postigao je Sokolović (19). Miličević je dodao 16, koš manje Ljujić a po 13 poena zabili su Šutalo i Ramljak. Vladimir Vranić s 19 najbolji kod domaćina a po 11 koševa postigli su Hukić i Fazlić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Vogošća: Čoloman, Vranić 19, Sijerčić 2, Evert 4, Dedović 3, Hukić 11, Fazlić 11, Čamdžić 7, King 7, Kadić, Vuleta, Manojlović 9

HKK Zrinjski: Šutalo 13, Lužaić 7, Pajić, Sokolović 19, Zlomislić, Golemac,  Todorović 2, Miličević 16, Ljujić 14, Milinović, Ramljak 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi