HKK Zrinjski u uzbudljivom meču slavio kod KK Bratunac
Veoma zanimljiv meč viđen je u Bratuncu, a na kraju je slavio aktuelni prvak Bosne i Hercegovine

Prvenstvo BiH

HKK Zrinjski u uzbudljivom meču slavio kod KK Bratunac

Midhat Šljivak

HKK Zrinjski savladao je na gostovanju KK Bratunac u 10. kolu prvenstva Bosne i Hercegovine rezultatom 79:83.

Dobar meč viđen je u Bratuncu, ali na kraju je aktuelni prvak BiH imao više koncentracije u samom finišu i stigao je do trijumfa.

Gotovo cijelim tokom meča igrala se izjednačena košarka. Ekipe u se smjenjivale u vodstvu, a na odmor se otišli sa pet poena prednosti u korist domaćih košarkaša, 46:41.

Nastavak također donosi dosta uzbuđenja. Igralo se većinom koš za koš, ekipe su imala periode igre u kojima su bili bolji, ali na kraju je ipak Zrinjski bio uspješniji.

Samu završnicu meča gosti su odigrali dosta bolje i na kraju su došli do trijumfa na zaista teškom gostovanju.

Mostarski tim su do trijumfa vodili Ivan Miličević sa 23 poena i devet skokova, Aleksandar Todorović je dodao 20, dok je kod domaćeg tima najefikasniji bio Stefan Nikolić sa 17 poena.

Prvenstvo BiH, 10. kolo:

KK Bratunac - HKK Zrinjski 79:83 (25:26, 21:15, 17:21, 16:21)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK BRATUNAC: Alcegaire 10, Bogičević, Ni. Nikolić 2, Milošević, Ne. Nikolić 11, Jokić, Milidrag, Kovač, Tvarion 10, Pantić 16, S. Nikolić 17, Pavlović 13.

HKK ZRINJSKI: Šutalo 5, Petrić, Pajić, Sokolović 10, Golemac, Todorović 20, Šamadan, Miličević 23, Pandurić, Ljujić 3, Milinović, Ramljak 5.

Top Komentari

Đuka
Šampioni šampionski!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi