Hoće li najbolji češki košarkaš igrati protiv Zmajeva?

Više nema dilema

Hoće li najbolji češki košarkaš igrati protiv Zmajeva?

A. Čaušević

Košarkaša reprezentacija BiH drugi krug kvalifikcija za Svjetsko prvenstvo u košarci.

U posljednja dva meča košarkaški Zmajevi će gostovati Češkoj 1. jula, te će biti domaćini Bugarskoj tri dana kasnije.

Za razliku od prvog duela ovaj put Češka će biti jača za svog najboljeg igrača Tomaša Satoranskog koji je već stigao na okupljanje.

Prema pravilima NBA lige Satoransky do 27. juna mora trenirati individualno, te se će se tek od ponedjeljak priključiti ekipi.

Pravila su takva da se neki igrač iz NBA lige ekipi može priključiti tek pet dana prije prvog meča zbog čega košarkaš Washington Wizardsa trenira individualno.

Dobra stvar za izabranike Adisa Bećiragića je da je Vit Krejči i dalje povrijeđen te košarkaš Oklahoma City Thundera neće igrati u julskim susretima.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Česi će biti jači i za Jaromria Bohacika i Davida Jelineka te Ondrea Balvina i Patrika Audu koji nisu dolazili na prethodna okupljanja zbog angažmana u Japanu.

Da bi zadržali šanse da mogu do Svjetsko prvenstva Česi koji imaju učinak 1:3 moraju pobijediti Bosnu i Hercegovinu sa 14 i više poena razlike. U zadnjem kolu će gostovati Litvaniji. 

Top Komentari

brutal_bandal
Eee jbg I onako su nam dali 20 trojki u skenderiji sad ce na dat 30 trica
3 0
Chico
Svi NBA igraci igraju kvalifikacije, samo nas Juka ceka Eurobasket, al ce se 5 dana ranije povrijediti.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi