Hornesti uspjeli savladati uporne Kingse

Kemba Walker briljirao u pobjedi svoje ekipe

Hornesti uspjeli savladati uporne Kingse

Charlotte Hornetsi su na svom terenu dočekali "fenjeraše" Zapadne konferencije, ekipu Sacramento Kingsa, i upisali pobjedu rezultatom 112:107.

Prva dionica je donijela neizvjesno nadmetanje dvije ekipe i "rezultatsku klackalicu", a ovaj period je riješen u korist Hornetsa rezultatom 35:33.

Nakon kraćeg vodstva Sacramenta u drugoj dionici Hornetsi preuzimaju prednost i do odlaska na odmor sitžu do +12.

Hornetsi su u trećoj dionici kontrolisali igru, da bi početkom četvrte četvrtine stigli i do +20. Kada su svi pomislili da će domaći lagano privesti susret kraju, Kingsi se potpuno vraćaju u samom finišu utakmice i trojkom Bogdanovića minutu i pol do kraja stižu do -3.
Ipak, Kingsi potom promašuju nekoliko bitnih šuteva, a Charlotte uspijeva ponovo doći do nešto sigurnije prednosti i na kraju slavi pobjedu.

Domaće je do pobjede predvodio Kemba Walker sa 26 poena, 18 je dodao Lamb, dok su po 14 ubacili Graham, Howard i Batum.

Kod Kingsa se istakao Skal Labissiere sa 23 ubačena poena. Buddy Hield je postigao 19, a rookie De'Aron Fox 16 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi