Hornetsi spremni za veliki trade, Kemba Walker u izlogu

Rješavaju se Kembe

Hornetsi spremni za veliki trade, Kemba Walker u izlogu

E. Škorić

Charlotte Hornetsi su spremni da se odreknu svog najboljeg igrača Kembe Walkera.

Charlotte je spreman za trade kojim ostaju bez Walkera, koji ima još dvije godine ugovora s Hornetsima. On je šesti najplaćeniji igrač svog tima i za narednu sezonu u ugovoru mu je 12 miliona dolara.

Kako Charlotte ima previše velikih ugovora, kao što je onaj Dwightov Howardov vrijedan 47m na dvije godine ili Nicole Batuma (100m na četiri godine), pokušat će da uz Kembu pusti i nekog od navedenih igrača.

Kako je javio ESPN-ov novinar Adrian Wojnarowski, Charlotte želi veliki trade u kojem bi bilo uključeno možda i više timova, ali nema saznanja koje igrače žele Hornetsi.

Inače, Kemba je ove sezone na prosjeku od 21,7 poena i 5,8 asistencija.

"Vezan sam za ovaj grad i ovaj klub, pa bih zaista bio razočaran ako budem trejdovan", kazao je Walker.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti