Oklahoma trijumfovala protiv Hornetsa

Double-double Westbrooka

Oklahoma trijumfovala protiv Hornetsa

E. Ganibegović

Oklahoma City Thunder je došla do pobjede na gostovanju kod Charlotte Hornetsa sa 101:91.

Gostujući košarkaši su bolje otvorili meč, pa su poslije prvih 12 minuta imali tri poena prednosti. Međutim, druga dionica je prošla u znaku Hornetsa, koji najprije dolaze do egala, pa zatim prelaze u vodstvo. Tako su domaćini poslije prvog dijela imali četiri poena prednosti.

Treća četvrtina je donijela mali broj poena, ali Oklahoma je igrala nešto bolje, pa su u njoj slavili sa 18:17, i tako spustili zaostatak na tri poena. Posljednja dionica je u potpunosti pripala Westbrooku i društvu, koji su igrali sjajno i na kraju došli do zasluženog slavlja.

Russel Westbrook je upisao double-double učinak sa 25 poena i deset skokova, a tome je dodao i sedam asistencija. Za Hornetse je najbolji pojedinac bio Kemba Walker sa 19 postignutih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi