Indianapolis neosvojiva tvrđava za Kralja i ekipu, Wizardsi jači od Magica

NBA liga

Indianapolis neosvojiva tvrđava za Kralja i ekipu, Wizardsi jači od Magica

E. Ganibegović

Washington Wizardsi su u svojoj dvorani bili bolji od Orlando Magica rezultatom 125:119, dok je Indiana u neizvjesnoj završnici slavila protiv Cleveland Cavaliersa sa 97:95.

Orlando i Washington su nam priredili zanimljivu košarkašku predstavu, međutim domaćini su na kraju slavili. Wizardse je do pobjede predvodio John Wall sa 30 poena i devet asistencija, kao i Bradley Beal sa 30 poena i sedam asistencija. U poraženoj momčadi najefikasniji pojedinac bio je Elfrid Payton koji je ubacio 27 poena.

Cleveland nije mogao u Indianapolisu, pošto je doživio tijesan poraz od Pacersa. Cavsi su bili bolji u prvom dijelu, ali u nastavku Indiana u potpunosti dolazi do preokreta i na kraju pobjede.

Darren Collison je predvodio Pacerse sa 22 poena, dok je za Cavse Lebron James 27 uz 11 asistencija.

Rezultati ostalih utakmica:

Charlotte Hornets - Utah Jazz 99:88

Atlanta Hawks - Brooklyn 105:110

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije