Houston i Utah na pobjedu do polufinala konferencije
Harden i društvo su u trećoj četvrtini postigli isti broj poena kao za kompletno prvo poluvrijeme.

NBA Playoff

Houston i Utah na pobjedu do polufinala konferencije

Sinoć su odigrane dvije utakmice Playoffa NBA lige u kojim su Houston Rockets i Utah Jazz slavili sigurne pobjede te poveli sa 3:1 u serijama protiv Minnesote Timberwolves, odnosno Oklahome.

Houston je kao gost savladao Minnesotu sa 119:100, a nakon vrlo neizvjesnog prvog poluvremena (49:50) pitanje pobjednika je riješeno u trećoj dionici u kojoj su Rocketsi bili nevjerovatni, postigli čak 50 poena i napravili 30 poena razlike - 50:20.

Sve što su domaći do kraja uspjeli jeste da smanje rezultat, ali jasno je bilo da više od toga ne mogu. Na kraju je bilo 19 razlike za Houston koji je poveo sa 3:1 u seriji.

Najefikasniji igrač utakmice bio je James Harden sa 36 poena, tri asistencije i četiri skoka, a pratio ga je Chris Paul sa 25 poena i po šest skokova i asistencija. U Minnesoti je najbolji bio Towns sa 22 poena i 15 skokova.

Rutinsku pobjedu slavio je i Utah koji je na svom parketu bio bolji od Oklahome rezultatom 113:96. Domaći su nakon prve četvrtine gubili sa 30:24, da bi do odlaska na odmor uspjeli preokrenuti rezultat i preći u vodstvo 58:52.

Treća dionica je u potpunosti pripala košarkašima Utaha koji su tada stekli sigurnu dvocifrenu prednost, pa se u posljednju četvrtinu ušlo pri rezultatu 90:73. Do kraja utakmice, razlika je ostala ista pa su domaći slavili sa 113:96.

Mitchell je sa 33 poena predvodio Utah do pobjede, dok je u Oklahomi prednjačio George sa 32. Westbrook je meč završio sa 23 poena i 14 skokova.

Peti meč u seriji igra se 26. aprila a domaćin će biti Oklahoma, koja više nema prava na kiks.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi