Houston posramljen u Oracle Areni: Čudesni Curry uništio Rocketse
Foto: EPA

Warriorsi poveli u seriji

Houston posramljen u Oracle Areni: Čudesni Curry uništio Rocketse

M. Šljivak

Košarkaši Golden State Warriorsa pobijedili su na svom parketu Houston Rocketse rezultatom 126:85 i poveli su sa 2:1 u finalnoj seriji Zapadne konferencije NBA lige.

Rocketsi su konkurentni bili samo 10-ak minuta ovog meča. Nakon njihovog vodstva od 20:22 u prvoj dionici slijedi serija Warriorsa od 11:0 i nakon prve dionice domaći tim je imao devet poena prednosti, 31:22.

Gosti iz Houstona su bili u konstantnom zaostatku u prvom poluvremenu. Uspijevali su doduše nekoliko puta doći do minus sedam, ali ništa više od toga. Warriorsi su na odmor otišli sa plus 11, 54:43.

U drugom poluvremenu probudio se i Stephen Curry koji je potpuno uništio Rocketse. Pogađao je bek Golden Statea apsolutno sve, a prednost je rasla iz napada u napad.

Curry je bio nezaustavljiv. Ubacio je 25 poena u drugom poluvremenu od ukupno 35 na meču, a i ostatak tima je na kraju potpuno posramio goste koji su doživjeli najveći poraz u doigravanju od minus 41 poena.

Pored Stephovih 35 poena, Kevin Durant je dodao 25, a vrijedi izdvojiti i Draymonda Greena sa double-double učinkom od 10 poena i 17 skokova.

Na drugoj strani James Harden je ubacio 20 poena, a Chris Paul je ubacio 13 poena i dodao je 10 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije