Houston prevelik zalogaj za Nurkića i društvo

Bh. centar ubacio osam poena

Houston prevelik zalogaj za Nurkića i društvo

E. Ganibegović

Toyota Centar je bio mjesto gdje su večeras snage odmjerili Houston Rocketsi i Portland Trail Blazersi, a do pobjede su stigli domaćini sa 121:112 iako su bili bez svog najboljeg igrača Jamesa Hardena.

Houston je odigrao sjajnu utakmicu. Od samog početka domaći sastav je igrao bolje, pa su tako poslije 12 minuta imali šest poena prednosti. Druga četvrtina je također prošla u znaku Raketa i tada su već imali plus deset.

Nakon odmora Portland je pokazao nešto više. Međutim, iako su bili bolji u trećoj dionici, nisu uspjeli da smanje zaostatak i da naprave nešto više u ovoj utakmici.

Bh. centar Jusuf Nurkić nije imao svoju noć, pošto je za 21. minutu provedenu na parketu ubacio osam poena, a tome je dodao osam skokova, dvije asistencije i tri blokade. Najefikasniji u redovima Portlanda je bio Damian Lillard sa 29 poena.

Za Houston je nevjerovatan bio Chris Paul sa 37 poena i 11 asistencija, dok je Eric Gordon brojao do 33, pa se tako izostanak Jamesa Hardena nije toliko ni osjetio.

Rezultati ostalih utakmica:

Memphis Grizzlies - New Orleans Pelicans 105:102

Milwaukee Bucks - Orlando Magic 110:103

Minnesota Timberwolves - Oklahoma City Thunder 104:88

Denver Nuggets - Atlanta Hawks 97:110

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti