Nurkić nezaustavljiv za Oklahomu
Bh. košarkaš je trenutno na prosjeku od gotovo 15 poena i osam skokova po utakmici u najjačoj ligi svijeta.

Odlična partija bh. centra

Nurkić nezaustavljiv za Oklahomu

M. Šljivak

Košarkaš Portland Trail Blazersa Jusuf Nurkić (23) odigrao je još jednu odličnu partiju za svoj tim. Trail Blazersi su u Chesapeake Energy Areni pobijedili Oklahoma City Thunder sa rezultatom 117:106, a Nurkić je u CJ McColluma bio najbolji pojedinac meča.

Centar iz Bosne i Hercegovine je za samo 23 minuta na parketu ubacio 20 poena (8 od 15 iz igre), te je uhvatio osam skokova. Ovom učinku je dodao i dvije asistencije.

Efikasniji od bh. košarkaša su bili samo McCollum sa 27 poena i Napoer sa 21 košem, ali su oni imali značajno više minuta u igri.

Bila je ovo još jedna zaista odlična partija momka iz Živinica koji će sasvim sigurno biti glavni cilj rukovodstva Portlanda narednog ljeta. Nurkić postaje slobodan igrač i sa ovakvim nastupima sigurno je da će dobiti ono što želi, ogroman ugovor.

Ovako je izgledao nastup Jusufa Nurkića u sjajnoj pobjedi nad Thunderom:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi