Houstonu pripao derbi Teksasa, Oklahoma izgubila u Denveru

NBA liga

Houstonu pripao derbi Teksasa, Oklahoma izgubila u Denveru

Košarkaši Houston Rocketsa savladali su kao gosti ekipu San Antonio Spursa rezultatom 102:91.

Derbi Teksasa je od početka bio u znaku Rocketsa, koji su nakon prve četvrtine vodili sa 27:14, a na poluvremenu sa 54:38.

Prednost gostiju je u drugom poluvremenu rasla do maksimalnih +19 i to u više navrata, a Spursi su na kraju uspjeli samo da izbjegnu težak poraz iako su ozbiljno zaprijetili početkom posljednje četvrtine.

Najefikasniji i najbolji igrač utakmice bio je James Harden sa 28 poena i 11 asistencija, a u pobjedničkoj ekipi su ga pratili Green sa 15, Capela sa 14 i Anderson sa 13 poena. U timu San Antonija je bolji od ostalih bio Green sa 22 poena, dok je Aldridge postigao 16.

Denver je u sjajnoj utakmici savladao Oklahomu sa 127:124 kojoj je bilo nedovoljno i 43 poena Paula Gorgea. U pobjedničkoj ekipi blistao je Nikola Jokić, koji je ubilježio gotovo nestvaran triple-double - 29 poena, 14 asistencija i 13 skokova za 37 minuta na parketu.

Denver je ovom pobjedom ponovo došao na osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji i napravio još jedan korak ka plasmanu u Playoff.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi