Noć karijere Jamesa Hardena!

"Brada" ubacio nestvarnih 60 poena uz triple-double

Noć karijere Jamesa Hardena!

Najbolji košarkaš Houston Rocketsa i jedan od najboljih košarkaša NBA lige James Harden imao je noć karijere protiv Orlando Magica. Njegovi Rocketsi su pobijedili sa 114:107, a Harden je ubacio čak 60 poena uz triple-double.

Iako je bio autsajder na ovom susretu, Orlando se veoma dobro držao, pa je prilikom odlaska na odmor između dva poluvremena imao i prednost od pola koša (55:54).

Gosti su igrali veoma dobru košarku i u nastavku susreta, ali nisu mogli protiv najraspoloženijeg ikad Jamesa Hardena koji im je na kraju i presudio za pobjedu svog tima od 114:107.

Popularni "Brada" ubacio je čak 60 poena uz 10 skokova i 11 asistencija. To je najviši broj poena jednog igrala u historiji lige koji je imao na tom meču triple-double učinak, a osim toga je i rekord karijere u poenima nekadašnjeg igrača Oklahoma Cityja. Harden je iz igre šutirao sjajnih 19 od 30 što je 63,3 posto, dok je sa linije za slobodna bacanja imao učinak od 17 ubačaja iz 18 pokušaja.

Sljedeći najefikasniji igrač kod domaćih bio je Clint Capela sa 12 poena. Kod OIrlanda su se najviše istakli Mario Hezonja i Marreese Speights sa po 17 poena.

Od ostalih rezultata spomenimo novi poraz Cavsa, ovog puta na gostovanju kod Pistonsa sa 124:114, dok su Spursi slavili kući protiv Nuggetsa sa 106:104. Također, poraz su doživjeli i šampioni Golden State Warriorsi od Utah Jazza sa 129:99.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi