Antetokounmpo i Williams ludovali u pobjedama svojih ekipa, Rakete pale u Toyota Centru

Lakersi sa odličnim Ingramom dobili Bullse

Antetokounmpo i Williams ludovali u pobjedama svojih ekipa, Rakete pale u Toyota Centru

E. Ganibegović

Milwaukee Bucksi nisu imali većih problema protiv Brooklyn Netsa u svojoj dvorani, pa su na kraju upisali visoku pobjedu rezultatom 116:91

Domaći sastav je bio sjajan u prvom poluvremenu, te je imao 23 poena prednosti. Netsi su u trećoj dionici bili bolji, pa su zaostatak smanjili na devet poena, ali Bucksi su maestralno odigrali posljednju dionicu i na kraju upisali zasluženu pobjedu.

Giannis Antetokounmpo je zabio 41 poet i tome je dodao 13 skokova, dok je Khris Middleton ubacio 21 poen. Na drugoj strani je DeMarre Carroll zabio 14 poena.

Kada su u pitanju ostale utakmice koje su igrane u istom terminu, Lakersi su bili bolji od Bullsa sa 108:103, a do pobjede je klub iz Los Angelesa vodio Brandon Ingram sa 25 poena. Clippersi su Grizzliese savladali rezultatom 109:100. Opet je Lou Williams ludovao sa 40 poena, dok je na drugoj strani triple-double imao Marc Gasol sa 13 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Sjajnu košarkašku predstavu su nam priredili Houston Rocketsi i New Orleans Pelicansi u Toyota Centru, gdje su na kraju pobjedu upisali Davis i društvo sa 113:115.

Chris Paul je odigrao svoju najbolju utakmicu u dresu Raketa sa 38 poena, dok je Harden imao 23. Pobjedničku ekipu je vodio dvojac Davis i Cousins. Prvi je meč završio sa 27 poena i 11 skokova, dok je drugi imao 15 poena, 13 skokova i 11 asistencija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi