Hrvatska se plasirala na Eurobasket pobjedom protiv Švedske
Rutinska pobjeda nad Švedskom Hrvatskoj je donijela plasman na Eurobasket (Foto: FIBA)

Lagana pobjeda izabranika Veljka Mršića

Hrvatska se plasirala na Eurobasket pobjedom protiv Švedske

Hrvatska košarkaška reprezentacija je nakon četiri utakmice osigurala nastup na Eurobasketu 2022.

Hrvati su danas je ostvarili i drugu pobjedu u sklopu ovog prozora kvalifikacija protiv Švedske 87-72.

Nakon odlične predstave protiv domaćina  turnira Turske i pobjede 79-62, Hrvatska je u susret ipak ušla opuštenije. Švedska je bolje upla u sami početak meča i Hrvatima je trebalo nešto vremena da uhvate obrambeni ritam koji ih je krasio u ovim kvalifikacijama. No, kada su se redovi posložili, a agresivnost podignula stvari su došle na svoje mjesto. Ostvarena je rutinska pobjeda koja je naše susjede odvela na Eurobasket.

Nakon prve četvrtine bilo je +6 (22-16), a na poluvremenu +17 (31-48). Švedska je, bilo je očito, kvalitetom nedorasla Hrvatskoj, ali kažnjavala je svako opuštanje hrvatskih košarkaša te je drugo poluvrijeme dobila (41-39).

U oba smjera večeras momčad je vukao izuzetno raspoloženi i angažirani Pavle Marčinković. Postigao je 20 poena, pogodio pet trica iz šest pokušaja, imao osam skokova, dvije ukradene lopte i jednu asistenciju. Željko Šakić je zabio 14 poena uz pet asistencija, dok je Miro Bilan ostvario double-double učinak (12 poena, 10 skokova). Kod Švedske je Andersson postigao 22 poena a po 14 su dodali Ramstedt i Czerapowitz. 

Top Komentari

JointUnion87
Čestitam Hrvatskoj. Eto i nas za vama :)))
7 4
Realist
Bravo Hrvatska idemo po medalju
2 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti