Uzalud i Larkin: Hrvatska očitala lekciju Turskoj u Sinan Erdem Areni
Ni sjajni strijelac Efesa nije pomogao Turskoj (Foto: FIBA)

Turci i dalje bez pobjede

Uzalud i Larkin: Hrvatska očitala lekciju Turskoj u Sinan Erdem Areni

Hrvatska je večeras u Istanbulu u utakmici kvalifikacija skupine D za Eurobasket uvjerljivo savladala Tursku rezultatom 79:62.

Iako je turska nacionalna selekcija bila izraziti favorit u ovom susretu, sve viđeno na parketu sugeriralo je drukčije. 

Već je prva četvrtina ovu utakmicu duboko odredila i usmjerila prema konačnom ishodu. Fantastična obrana Hrvatske doslovce je šokirala domaćine ojačane jednim od najboljih euroligaških košarkaša Shane Larkinom. Upravo su Hrvati na Larkinu igrali sjajnu obranu, preuzimali ga, konstantno mu iskakali na pick igri i sjajno ga zaustavili. Shane je sinoć doduše igrao u Beogradu za Efes ali tamo je lagano probijao možemo slobodno reći kvalitetnije košarkaše, a možda je i umor učinio svoje. 

Postavka igre Veljka Mršića u kojoj se znalo ko šta radi urodila je plodom a kolika dominacija Hrvatske je bila govori i rezultat koji je sa semafora svijetlio na nekih 4 minute do kraja prvog poluvremena. Tamo je stajalo 40:15 što je pomalo ličilo na teniski a ne košarkaški rezultat. Hrvatska je na poluvrijeme otišla s +21. Turci su nastavak otvorili agresivno i brzo napravili 9:0 te se činilo da bi utakmica mogla otići u neizvjesnije vode, no sjajni Miro Bilan i suigrači odbili si taj nalet Turaka. U još jednom navratu došli su domaći u 4/4 na -10 te su imali i loptu i u tim trenutcima je potpuno sam ostao na trojci Mahmutoglu koji je mogao spustiti rezultat na -7, no promašio je. Na drugoj strani bivši igrač Zrinjskog i Širokog Željko Šakić pogađa trojku i tu je manje više priči bio kraj da bi do kraja sve to došlo na uvjerljivih +17 za Hrvatsku. 

Hrvatska sada ima 3:0 i samo je čudo može odvojiti od plasmana na Eurobasket, dok će s druge strane Turcima s 0:3 to isto čudo trebati da se plasiraju na to natjecanje. Sjajni Miro Bilan s 30 poena i 12 skokova bio je uvjerljivo najbolji igrač susreta, a kod gostiju je odličan bio i Šakić sa 17 poena dok je 12 ubacio bivši igrač Sparsa Roko Rogić. Euroligaški košarkaši Mahmutoglu (14) i Larkin (12) predvodili su Turke no ovaj dvojac je bio zaista sjajno zaustavljen od hrvatskih košarkaša. 

Top Komentari

pero98
Bravo Hrvatska.
3 8
Realist
Bravo Hrvatska ali to mora puno bolje. Spasili su nas Šakić i Bilan ali bodovi se pišu.
2 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi