Hrvatski košarkaši obnavljaju bolnicu: Srca su nam na istom mjestu

Svi se odlučili udružiti

Hrvatski košarkaši obnavljaju bolnicu: Srca su nam na istom mjestu

S. Mlaćo

Brojni sportisti širom svijeta uključili se u akcije pomoći zbog pandemije koronavirusa.

Svakako je najpotrebnije opremiti bolnice, te pomoći onima koji rade sve da se koronavirus ne širi.

Sportisti pomaže riječima podrške, ali i finansijski.

Hrvatski košarkaši obnovit će jednu bolnicu, a oglasili su se zajedničkim saopštenjem nakon što je jedna od bolnica stradala u zemljotresu koji je nedavno pogodio Zagreb.

"Želja nam je pružiti podršku trenutačno najosjetljivijem dijelu sustava - zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama obrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i s obnovom i sanacijom zgrade Petrove bolnice, kao i s nabavkom potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onog što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu - uz Hrvatsku i Zagreb", stoji u poruci.

Istaknuto je da su u akciju uključeni i pojedini bivši reprezentativci, ali da su svi željeti stati u jednu ideju bez navođenja imena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije