Umalo bruka Hrvatske u Splitu

Na meču protiv Tunisa

Umalo bruka Hrvatske u Splitu

A. Čaušević

Hrvatska se provukla do polufinala kvalifikacijskoj turnira za Olimpijske igre. 

Hrvati su u Splitu umalo svojoj naciji priredili veliku sramotu na meču protiv Tunisa, ali su na kraju uspjeli nekako slaviti.

Način na koji su domaći odigrali meč, posebno u drugoj četvrtini je mnoge ljubitelje košarke ostavio u nevjerici, ali ipak je bruka izbjegnuta u posljednjim minutama.

Hrvatska je poslije prve dvije dionice imala +14, ali su u trećem periodu primili čak 29 poena, pa se u posljednju dionicu ušlo pri rezultatu 56:57 za Tunis.

Bilo je neizvjesno do posljednje minute. Susret je prelomio Marčinković koji je pogodio trojku za 72:67, a zatim je i izborio faul u napadu.

Najefikasniji kod Hrvatske bio je Hezonja. Meč je završio sa 27 poena, ali je i dosta solirao sa procentom šuta od 52 %. Bogdanović je meč završio sa 14 poena, baš kao i Žižić.

Tunižani su imali četvoricu sa dvocifrenim učinkom. Slimane je postigao 15 poena, Marnaoui sa 14 te Mejri i El Mabrouk sa po 13 poena.

Hrvatska će u polufinalu igrati protiv Njemačke, dok drugi polufinalni par čine Meksiko i Brazil. Ti susreti su na programu u subotu.

Top Komentari

Salgijica
Hezonja jedini zna igrat ovo sve skup antitalenata.Hrvati mogu na OI jedino da drugi pucaju sebi u noge xD
6 0
Husrefbeg22
Ovi Hrvati se u svim sportovima samo provlace.
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi