Hrvatska teško poražena u Splitu od Brazila

Kvalifikacije za Olimpisjke igre

Hrvatska teško poražena u Splitu od Brazila

Edmir Škorić

Hrvatska košarkaška reprezentacija u Splitu je poražena od Brazila sa 94:67 u prvom svom meču kvalifikacija za Olimpijske igre.

Brazilci predvođeni Acom Petrovićem, bivšim selektorom BiH i Hrvatske, očitali su lekciju našim susjedima i na kraju slavili i više nego uvjerljivo.

Brazilski košarkaši su iz četvrtine u četvrtinu samo povećavali vodstvo, iako je slika na semaforu daleko ljepše izgledala za Hrvatsku u prvom poluvremenu. U nastavku se sve potpuno raspalo.

Rafael Hettsheimer je sa 20 poena predvodio Brazilce, Bruno Cabocio je dodao 17 poena uz osam skokova, dok je kod Hrvatske Bogdanović ubacio 16 poena, dok je Roko Ukić dodao 13 poena.

Hrvatska mora da pobijedi Tunis sutra ako želi da se plasira u polufinale kvalifikacijskog turnira.

Top Komentari

bk123
Protutnjo Brazil ko uragan kroz Split
8 0
Zgembic
Nece nesto sreca ove moje skutore u zadnje vrijeme. Ove plenkoviceve sto miruhe na sapun handre sad svi redom; EU u Briselu, nase kosarkasice, Spanci, Brazil i da ne zaboravim nas dragi zlatni ljiljan i veliki gospodin brat katolik Željko Komsic
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti