Hrvoje Vlašić: Bit ćemo pravi
Pred Hrvojem Vlašićem i njegovim košarkašima sutra je teško gostovanje na Grbavici kod momčadi Sparsa.

Trener bh prvaka vjeruje u izlazak iz krize i dobru igru protiv Sparsa

Hrvoje Vlašić: Bit ćemo pravi

Četvrto kolo ABA 2 lige koje se igra sutra donosi i bh derbi u kojem će se u 18h u dvorani Grbavica u Sarajevu sastati momčadi Sparsa i HKK Zrinjski. U nedavnom pripremnom meču na memorijalu "Sabit Hadžić" Zrinjski je relativno lako savladao Sparse no sutra se očekuje puno drukčija utakmica.

“Čeka nas teško gostovanje kod Sparsa, s obzirom na probleme koje imamo sa ozljedama, ali znam da ćemo se izdići iznad toga i biti pravi. Zadnja dva kola smo bili blizu pobjede, ali nismo uspjeli dobiti. Sparsi su dobra momčad, oni su za razliku od nas ušli u pobjednički ritam te nas čeka teška utakmica.” - mišljenja je strateg Plemića koji nakon tri kola imaju score neugodnih 0-3.

“Mnogo zdravstvenih problema imamo i to je jedan od razloga što nemamo pobjedu. Iz kola u kolo izgledamo bolje i to nam daje nadu da ćemo izaći iz rezultatske krize. Protivnik za respekt. Znamo gdje idemo, protiv koga igramo i način na koji bismo trebali igrati. Težak zadatak i toga smo svjesni, vidjet ćemo koliko smo jaki kao tim. Poželio bi im sreću i neka bolji pobjedi.” - nadovezao se playmaker Mostaraca Aleksandar Sokolović.

Podsjetimo, prošle sezone je Zrinjski svladao Sparse u majstorici polufinalne serije doigravanja nakon čega se u finalu kontra Igokee okitio prvom titulom prvaka Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sparsima je ovo prvo učešće u ABA 2 ligi u koje su uskočili umjesto suspendirane sarajevske Bosne koja je koncem prošle sezone u izravnom ogledu za učešće u ovom natjecanju također u majstorici porazila Sparse.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi