I Belgijancima povrede prave probleme
(Foto: EPA)

Otpala dvojica

I Belgijancima povrede prave probleme

Midhat Šljivak

Košarkaška reprezentacija Belgije također ima problema sa povredama pred odlučujuće duele kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Rusije i BiH.

Selektor Eddy Casteels ostao je bez dvojice igrača za ove duele, pa tako u susretima nećemo gledati Kevuna Tumbu i Quentina Serrona.

Oba košarkaša su otpala zbog povreda i ne mogu pomoći nacionalnom timu u duelima gdje su im potrebne dvije pobjede za prolaz u drugu fazu takmičenja.

Belgijanci će u petak igrati protiv selekcije Rusije, a zatim 2. jula slijedi duel protiv BiH. U oba duela su domaćini i za prolaz dalje im trebaju dvije pobjede.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Trenutno je ova selekcija posljednja u grupi sa omjerom 0-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti