Selektor Belgije nakon poraza: Publika je učinila svoje

Eddy Casteels se obratio novinarima

Selektor Belgije nakon poraza: Publika je učinila svoje

U punoj Skenderiji večeras su se u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. sastale selekcije BiH i Belgije.

Više razloga za slavlje na kraju je imao naš nacionalni tim koji je u dramatičnoj završnici slavio sa 72:70, a nakon što se utakmica završila selektor Belgije Eddy Casteels se posebno osvrnuo na publiku.

"Imali smo dobru pripremu za ovaj meč. Savršeno smo igrali 38 minuta, no na kraju su presudili navijači i pomogli domaćoj reprezentaciji u velikoj mjeri da dođe do pobjede", kazao je nakon meča Casteels, dodavši također da ga je BiH impresionirala kao ekipa, ne želeći nikoga od igrača da izdvaja.

Nakon ove pobjede reprezentacija BiH je sada na omjeru 2-1. Sada slijedi put u Rusiju, gdje je za dva dana u Permu na rasporedu duel protiv protiv favorizovane selekcije Rusije.

Potražite više informacija na temu FIBA Svjetsko prvenstvo:

Top Komentari

Rusmir Morankić
Bravo zmajevi
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi