Nemanja Gordić i Budućnost srušili veliku Barcelonu!
Morača polako postaje neosvojiva tvrđava čak i za evropske velikane koji u posljednje vrijeme redovno padaju u glavnom gradu Crne Gore (Foto: EPA)

Reprezentativac BiH ubacio 12 poena

Nemanja Gordić i Budućnost srušili veliku Barcelonu!

M. Šljivak

Košarkaši Budućnosti iz Podgorice srušili su još jednog velikana u Morači. Nakon pobjeda nad Baskonijom i CSKA večeras je prvak ABA lige savladao i veliku Barcelonu rezultatom 67:64.

Odličan meč odigran je u Morači. Pobjednik nije bio poznat do samog finiša kada više strpljenja ima Budućnost i stiže do još jedne velike pobjede

Rezultatska klackalica viđena je tokom kompletnog meča. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a Budućnost je bila ta koja je imala osjetniju prednost u prvom poluvremenu jer su na sredini igre u drugoj dionici otišli na plus sedam, 26:19.

Međutim, Barcelona do kraja prvog poluvremena igra jako dobru odbranu, preokreće rezultat i na odmor odlazi sa dva poena prednosti, 31:33.

Katalonci su kontrolisali rezultat u trećem periodu. Imali su konstantno vodstvo, ali Budućnost im nije dopuštala da se previše odvoje. Nakon 30 minuta igre tim Aleksandra Džikića je još uvijek bio u utakmici, a rezultat je na ulasku u posljednju dionicu bio neriješen, 46:46.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine presudio Barceloni

Kada je Barcelona na četiri i po minute prije kraja otišla na plus pet, učinilo se kao da se domaći tim polako lomi, ali zatim na scenu stupa bh. košarkaš Nemanja Gordić. Vezao je osam uzastopnih poena i Budućnost serijom od 8:0 prelazi u vodstvo, 62:59.

Tim Svetislava Pešića potom pravi veliki broj grešaka, ali im je i Budućnost uzvratila tačno kada je najmanje trebalo i umjesto da potpuno slome španskog velikana oni su u posljednju minutu ušli sa samo tri poena prednosti, 64:61.

Ipak, uzbudljivo je bilo do samog kraja. Iako se Barcelona konstantno nudila. Budućnost ih je svojim greškama ostavljala u igri. Gordić je napravio faul za tri bacanja na 17 sekundi do kraja, a Chris Singleton ih je sve pogodio za 65:64.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Barca je potom napravila prekršaj nad Jacksonom pet sekundi prije kraja, a Francuz pogađa za 67:64, a Barci je ostalo pet sekundi za napad, a domaći potom prave faul i ostavljaju samo dvije sekunde za napad. Promašila je Barca i Budućnost ih je porazila.

Nemanja Gordić i Earl Clark su sa po 12 poena predvodili Budućnost, a isti broj poena je na drugoj strani ubacio Adam Hanga.

Top Komentari

Saad
Uh jest velika ko kurac...jebem im rodbinu separatisticku....
0 12
Zorres
Kod nas ide što je neko bolji i poznatiji više ga se pljuje
10 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti