Olympiacos u završnici slomio Efes
Grčki velikan je upisao sedmu pobjedu u sezoni i sada je pobjedu iza današnjeg rivala (Foto: EPA)

Euroliga, 12. kolo

Olympiacos u završnici slomio Efes

M. Šljivak

Košarkaši Olympicosa pobijedili su večeras na svom parketu Anadolu Efes rezultatom 88:81 u 12. kolu Eurolige.

Tim iz Pireja je odlično ušao u meč i činilo se kako će lagano doži do pobjede. Prednost je tokom prve dionice bila dvocifrena, išla je i do plus 15, a nakon deset minuta igre domaći su imali 13 koševa razlike, 25:12.

Efes se probudio u drugom periodu i potpuno se vratio u meč. Do poluvremena su smanjili prednost na minus dva (48:46), da bi u trećoj dionici okrenuli rezultat na svoju stranu i nakon 30 minuta igre su vodili 65:68.

Na kraju je ovaj meč ušao u neizvjesnu završnicu. Axel Toupane je sa pet vezanih poena na dvije i po minute prije kraja vratio prednost na stranu domaćeg tima, a na kraju su prednost i zadržali, te su stigli do trijumfa.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Axel Toupane je predvodio domaće sa 19 poena, Nikola Milutinov je dodao 15 koševa i devet skokova, dok je kod Efesa Vasilije Micić imao 24 poena i šest asistencija, a Shane Larkin 20 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi