Iberostar Tenerife potvrdio dolazak Aarona Whitea

Nije dugo čekao na novi klub

Iberostar Tenerife potvrdio dolazak Aarona Whitea

Samo nekoliko sati poslije objave milanskog kluba Olimpia (Armani Exchange) da Aaron White više nije njihov igrač, Amerikanac je pronašao novo utočište.

Španjolski klub Iberostars Tenerife (CB 1939 Canarias) objavio je na svojim društvenim mrežama kako će ovaj košarkaš igrati do kraja sezone u njihovim redovima. 

Podsjetimo, White je u Olimpiu došao nakon sjajne prethodne sezone u Žalgirisu iz Kaunasa nakon koje je bio na meti mnogih klubova, ponajviše Reala, ali su iz Milana ponudili najviše. No White se nije najbolje snašao i potpuno je izgubio mjesto u rotaciji ispod koša kraj Gudaitisa, Tarczewskog i Scole pa je Olimpia košarkašu ponudila sporazumni raskid ugovora. 

Prije Žalgirisa White je nastupao za Zenit i Telecom Bonn a 2015 godine izabran je na draftu kao 40 pick ukupno od strane Washington Wizardsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi