Atić i Igokea fenomenalnom igrom razbili Crvenu zvezdu
Foto - ABA

Sjajna predstava bh. prvaka

Atić i Igokea fenomenalnom igrom razbili Crvenu zvezdu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee pobijedili su večeras u Laktašima Crvenu zvezdu rezultatom 81:68 i izjednačili su polufinalnu seriju ABA lige (1-1).

Prvak Bosne i Hercegovine odigrao je fenomenalnu utakmicu. Dominirali su domaći od prve minute na parketu i na kraju su upisali veliku pobjedu.

Uvodne minute meča potpuno su pripale Igosima. Sjajna igra u odbrani ispraćena je adekvatno poenterski, pa je domaći sastav bio zaista dominantan u prvoj dionici koju su dobili sa 10 poena razlike, 23:13.

Sjajnim vanjskim šutem Igokea je bez problema održavala prednost u ovom susretu. Razlika je tokom druge dionice išla i do plus 17, a na odmor se otišlo sa 14 poena prednosti u korist bh. predstavnika, 45:31.

Ekipa Dragana Bajića nije posustajala ni u drugom poluvremenu. Igrali su domaći sjajnu košarku, a prednost je u nekoliko navrata išla i do maksimalnih 21 razlike.

Zvezda je jednostavno djelovala izgubljeno. Ni zicere nisu pogađali i na ulasku u posljednju četvrtinu Igokea je imala plus 17, 65:48.

Gosti iz Beograda su u posljednjoj dionici samo uspjeli da smanje razliku na konačnih minus 13.

Treći meč ovih rivala igra se u utorak u Beogradu i tada ćemo znati ime kluba koji će igrati finale ABA lige.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Sjajnu partiju za Igokeu odigrao je večeras reprezentativac BiH Edin Atić. On je ubacio 17 poena, a efikasniji od njega bio je samo Clemmons sa 18 poena.

Kod Crvene zvezde najefikasniji je bio Ognjen Dobrić sa 17 ubačenih poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi