Dragan Bajić trener sezone u ABA ligi
Foto - ABA

Priznanje za bh. stručnjaka

Dragan Bajić trener sezone u ABA ligi

M. Šljivak

Trener Igokee Dragan Bajić dobio je nagradu za najboljeg trenera sezone u ABA ligi.

Ovaj 47-godišnji bh. stručnjak dobio je uvjerljivu većinu glasova od strane trenera, novinara i navijača i pripalo mu je čak 63,2 posto glasova.

Iza Bajića su ostali trener Cedevita Olimpije Jurica Golemac i trener Mege Vladimir Jovanović, a treba istaći da je Bajić bio prvi u sve tri kategorije glasača (treneri, novinari, navijači).

Bajić iza sebe ima zaista odličnu sezonu s timom iz Laktaša. Završio ju je s omjerom 19-7 i uveo je ekipu u samu završnicu ABA lige, gdje ih u polufinalu čeka duel sa Crvenom zvezdom.

Igokea je iznenadila apsolutno sve ljubitelje košarke u regionu ove sezone i pred početak apsolutno niko nije očekivao ovakve igre bh. prvaka, no Bajić je skupio zaista sjajnu ekipu koja će se na kraju boriti za trofej.

Bajić je većinu košarkaške karijere proveo na klupi Igokee. Od 2007. do 2011. godine bio je pomoćni trener, da bi od 2011. do 2013. godine po prvi put samostalno vodio ekipu.

Nakon kraće epizode u Bugarskoj 2015. godine u ekipi Cherno More, Bajić se vratio u Igose gdje se zadržao do 2018. godine.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Treći put je klupu preuzeo 2019. godine i za sada u ovom klubu radio odličan posao, što rezultati jasno pokazuju. Prethodno je osvojio titule prvaka BiH, pet trofeja Kupa, a nagradu za najboljeg trenera ABA lige dobio je i 2013. godine.

Bajić je jedno vrijeme bio i selektor U18 reprezentacije Bosne i Hercegovine, a nedavno je postavljen za selektora seniorske reprezentacije Sjeverne Makedonije.

Top Komentari

dinass
Boze sacuvaj
2 0
19211921
Veliki trener
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi