Igokea deklasirala Cibonu

Prvi gostujući trijumf bh. predstavnika

Igokea deklasirala Cibonu

M. Šljivak

Košarkaši Igokee upisali su prvu gostujuću pobjedu u ABA ligi.


U susretu 10. kola bh. predstavnik je slavio u Zagrebu protiv Cibone i to sa uvjerljivih 66:91.

Cibona je bila ta koja je bolje otvorila meč. Domaći sastav je kontrolisao rezultat tokom prve dionice, imali su u jednom trenu i plus osam, ali je nakon deset minuta igre bilo samo plus tri, 20:17.

Igrači zagrebačkog tima imali su prednost i cijelim tokom druge dionice. Ponovo je razlika išla do plus osam, ali se Igokea probudila u samom finišu ovog dijela meča, te je serijom od 7-0 preuzela vodstvo nakon 20 minuta, 38:39.

Treći period donosi sjajnu igru Igokee. Razbijalu si Cibonu u svim segmentima igre, a razlika se u njihovu korist povećavala iz napada u napad.

Nakon trećeg perioda Igokea je imala ogromnih plus 18 (53:71) i pitanje pobjednika u ovom meču je bilo riješeno.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Međutim, opuštanja kod bh. tima nije bilo. Izabranici Dragana Bajića su u četvrtom periodu u jednom trenutku imali i 29 poena razlike, a na kraju je Cibona ostala na minus

Rashad Vaughn je predvodio Igokeu do trijumfa u ovom meču sa 24 poena, 18 je dodao Đorđe Gagić, dok su kod Cibone Katić, Bundović i Novačić ubacili po 10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi