Igokea dočekuje Olimpiju, Partizan protiv Cibone
Foto: aba-liga.com

ABA liga, treće kolo

Igokea dočekuje Olimpiju, Partizan protiv Cibone

U ABA ligi danas su na programu tri utakmice.

Šampion BiH, ekipa Igokee, od 17 časova u Laktašima dočekaće tim Union Olimpije.

Aleksandrovčani u prva dva kola imaju polovičan učinak, a u posljednjem nastupu upisali su pobjedu u gostima protiv Karpoša.

Taj meč 'Igosi' su igrali prije dva dana, tako da će sigurno sa određenom dozom umora uću u ovaj susret.

"Najveći problem je da se ekipa oporavi, biće teško dovesti igrače u situaciju da mogu samo da trče, a kamoli da budu skoncentrisani i energetski na visokom nivou.  Malo više od 24 časa imali smo nakon povratka u Laktaše do meča i to je u normalnim uslovima jako malo vremena da se pripremi utakmica. Union Olimpija je neugodan protivnik, što je pokazala u Sremskoj Mitrovici protiv Mege, gdje su nesretno izgubili i zaista sve će zavisiti od toga koliko ćemo imati energije", izjavio je trener Igokee Dragan Bajić. 

Sa druge strane, Olimpija je do sada odigrala samo jedan meč u regionalnoj ligi. U prvom kolu poraženi su od Mega Leksa sa 86:85.

Od 19 časova u Beogradu očekuje se duel starih znanaca, Partizana i Cibone.

Obje ekipe upisale su po dvije pobjede na startu lige i nema sumnje da će taj niz željeti da nastave i večeras.

"Vraćamo se u Pionir. Nadam se pred punom dvoranom. Protivnik je vrlo neprijatan, talentovan. Dobar miks iskusnih i talentovanih igrača. Žižić je dominantna sila u ABA ligi. Što se nas tiče, moraćemo da nađemo rješenje za njihovu igru poslije skoka. Stvarno dobro trče. U startnoj petorci imaju četiri igrača koji mogu da povuku loptu naprijed. Trebaće mnogo koncentracije da se to zaustavi. Mnogo igre prolazi kroz centarski par Šakić-Žižić. Probaćemo da prenesemo težište na neke druge igrače. Što se nas tiče, moramo da igramo bolje nego u Skoplju i nego u Baru. Ne smijemo da poletimo poslije tog rezultatski uspješnog nastupa, jer ova ekipa ima tendenciju da poleti", izjavio je pred meč Aleksandar Džikić, trener Partizana.

Strateg Cibone Damir Mulaomerović istakao je da njegov tim očekuje teško gostovanje, ali da se ipak nada dobrom rezulatu.

"Idemo na teško gostovanje kod Partizana koji je u dobrom ritmu. I oni, kao i mi, imaju dvije pobjede pa se nadam dobroj atmosferi i dobroj utakmici. Partizan ima kvalitetu, ali i mi, ukoliko budemo fokusirani i ako budemo igrali na nivou kao u prvom kolu i većem dijelu druge utakmice, imamo šansu za pozitivan ishod".

Današnji program u ABA ligi zavtoriće duel Mornara i Karpoša.

I jedni i drugi ne znaju za trijumf u dosadašnjem dijelu takmičenja. Ekipa iz Bara u prethodna dva kola upisala je poraze od Partizana i Cibone, dok je makedosnki tim gubio od Krke i Igokee.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Utakmica između Mornara i Karpoša na rasporedu je od 21 sat u Baru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi