Igokea i Sparsi rutinski protiv Kaknja i Leotara

Liga 6 za prvaka

Igokea i Sparsi rutinski protiv Kaknja i Leotara

Košarkaši Sparsa slavili su danas na domaćem parketu protiv ekipe Leotara rezultatom 74:59 u okviru Lige 6 za prvaka.

Nije sve tako dobro počelo za domaće, jer je Leotar prvu dionicu riješio u svoju korist sa 22:17. Ipak, nastavak meča donosi daleko bolju igru Sparsa koji su do poluvremena rezultat uspjeli okrenuti u svoju korist.

U nastavku meča Sprasi su se dosta mučili da se odlijepe na veću razliku, ali su u konačnici uspjeli da slave sigurnu pobjedu. Uvjerljivo najefikasniji na meču bio je košarkaš Sparsa Nikola Gajić sa 28 poena, dok je s druge strane Rikalo ubacio 13 koševa.

Košarkaši Igokee slavili su na veoma teškom gostovanju kod Kaknja rezultatom 85:58. Igokea je odmah na startu meča bolje počela te su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 25:21. Do poluvremena je njihova prednost dodatno narasla pa su na odmor otišli sa sedam poena viška. 

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sigurnu igru prikazali su i u trećoj četvrtini koju su dobili sa četiri razlike, da bi do kraja meča samo potvrdili pobjedu. Do trijumfa ih je vodio Radivojević sa 21 poenom, dok je kod Kaknja Delalić ubacio 13 koševa.

Kada je riječ o Ligi 6 za opstanak, košarkaši Bošnjaka slavili su pobjedu protiv BN Basketa rezultatom 87:76. Ključne minute domaći su u ovom meču odigrali u prvom poluvremenu kojeg su riješili u svoju korist sa čak 24 razlike tako da se do kraja meča pobjednik nije dovodio u pitanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi