Nova pobjeda Igokee za treće mjesto na tabeli ABA lige!

Veliki trijumf

Nova pobjeda Igokee za treće mjesto na tabeli ABA lige!

S. Grebović

Jedini bh. predstavnik u ABA ligi ove sezone nastavlja da bilježi sjajne rezultate. 

Večeras je u Laktašima Igokea skinula skalp slovenačkoj Krki u zaostaloj utakmici 15. kola savladavši je sa 77:64.

Na poluvremenu su gosti iz Novog Mesta imali prednost od 13 razlika, da bi u trećoj dionici uslijedio pravi uragan tima Dragana Bajića koji je istu rješio sa 23:7 u svoju korist.

U posljednjoj četvrtini Igokea nije popuštala i stalno se njena prednost povećavala na konačnih plus 13 čime je tim iz Laktaša došao do 11 pobjede u 14 mečeva i sada je treći tim na Jadranu.

Do pobjede ih je predvodio Marko Jošilo sa 19 poena, Carmichael je dodao 12, a bh. reprezentativac Edin Atić deset. Sa druge strane najefikasniji je bio Hrvat Rok Stipčević sa 12 koševa.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

ABA liga, 15. kolo:

Igokea - Krka 77:64

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti