Sjajna utakmica u Laktašima: Igokea nadigrala slavni francuski Limoges
Foto: championsleague

Edin Atić opet odličan

Sjajna utakmica u Laktašima: Igokea nadigrala slavni francuski Limoges

Košarkaši Igokee ostvarili su još jednu veliku pobjedu u ovoj sezoni.

Večeras je bh. prvak u utakmici 5. kola FIBA Lige prvaka pobijedila slavni francuski tim Limoges rezultatom 76:73. 

Sjajno je Igokea otvorila ovaj meč i već u prvoj četvrtini odličnom igrom poslali poruku Francuzima da ih večeras u Laktašima čeka težak posao. Igosi su u tom periodu ostvarili velikih 9 koševa prednosti a u 2/4 gosti, iako su se malo konsolidirali su prednost domaćeg tima smanjili za samo jedan poen. Otvorila je Igokea i nastavak utakmice odlično i otišla na velikih 50:38. No u tim trenutcima probudio se Limoges i serijom 10:0 ostvario potpuni povratak u meč. Od tog trenutka gledali smo veliku dramu i utakmicu na jednu loptu. Limoges je s nekoliko vezanih poena Travisa došao u prednost i u tim trenutcima se činilo kako Igokea koja je upala u napadačku rupu gubi kontrolu ove utakmice. Nakon što su teškom mukom došli do poravnanja 70:70 Lang je postigao tešku trojku za goste na 1:23 do kraja. Ispostavilo se da su to posljednji poeni Francuza a Igokea je sjajnim finišem i serijom 6:0 u kojoj je poene postizao i večeras sjajni Edin Atić ostvarila veliku pobjedu i ostala u igri za plasman u iduću fazu ovog natjecanja.

Carmichael je predvodio Igokeu s 18 poena a odličan je bio Atić sa 14, a upravo su ova dva košarkaša i postigla ključne poene za domaći tim. Clemmons je ubacio 12 poena no od toga čak 11 u prvom poluvremenu. Nicolas Lang ubacio je 18 poena za Limoges dok su po 11 dodali Boutsiele i Travis. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi