Igokea ponovo razbila Bosnu Royal i otišla u finale

Braniće titulu

Igokea ponovo razbila Bosnu Royal i otišla u finale

Midhat Šljivak, foto: A. Berbić

Košarkaši Igokee prvi su finalisti prvenstva Bosne i Hercegovine. Aktuelni prvaci lagano su večeras u Skendriji savladali Bosnu Royal rezultatom 83:107 i sa ukupnih 2:0 odlaze u finale.

Domaći košarkaši su dobro otvorili meč. Dobili su prvi period 27:22, ali su sa parketa potpuno nestali u drugoj dionici.

Igokea ih je u tom dijelu meča potpuno razbila. Dobili su ovaj dio utakmice 28:9 i utakmicu su praktički završili već na poluvremenu na koje su otišli sa plus 14, 36:50.

Nastavak meča nije ponudio veća uzbuđenja. Igokea je lagano završila posao u ovom duelu i došla je do trijumfa i plasmana u veliko finale.

Tamo će ih čekati pobjednik trećeg duela između Zrinjskog i Sparsa koji se igra u Mostaru.

Večeras je goste vodio Dominic Artis sa 24 poena, Robert Rikić je dodao 21, a Stefan Glogovac 20 poena. John O'Brien je kod Bosne ubacio 25 koševa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prvenstvo BiH, polufinale:

Bosna Royal - Igokea 83:107 (27:22, 9:28, 23:35, 24:22)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi