Košarkašima Partizana zabranjen ulaz u Kosovo: Ponijeli smo im poklone...

Krenuli na prijateljski susret, ali...

Košarkašima Partizana zabranjen ulaz u Kosovo: Ponijeli smo im poklone...

Košarkašima Partizana zabranjen je ulaz u Kosovo.

Ekspedicija crveno-bijelih danas je u privatnim automobilima krenula na odigravanje prijateljske utakmice protiv KK Trepča, ali je zaustavljena na administrativnom prelazu sa Kosovom i Metohijom.

Kako prenose srbijanski mediji, košarkaši i rukovodstvo Partizana su imali namjeru uručiti humanitarnu pomoć i odigrati prijateljski meč, ali su u tome spriječeni od policije Kosova.

Nakon pomenutog događaja na Twitteru se oglasio predsjednik Partizana.

"Žao nam je što danas nismo sa našim ljudima u Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću. Spremili smo im puno poklona, koje ćemo im prvom prilikom uručiti u Beogradu", napisao je Ostaja Mijailović, predsjednik Partizana.

Pored Mijailovića put Kosova od rukovodstva kluba su krenuli sportski direktor Nikola Lončar, Dušan Kecman i Mlađan Šilobad, dok su od igrača tu bili Novica Veličković, Đorđe Gagić, Stefan Janković, Aleksandar Aranitović, Strahinja Gavrilović i još neki igrači iz juniorskog tima.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Košarkaši Partizana nemaju šta tražiti u drugoj državi.
2 0
gumenakita
Ekspedicija crveno bijelih,magarac jedan,hahah
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi