KK Igokea prvak Bosne i Hercegovine!
Igokea je ponovo pokazala nadmoć u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine

3-0 protiv Borca

KK Igokea prvak Bosne i Hercegovine!

M. Šljivak

Košarkaši Igokee osvojili su deveti naslov prvaka Bosne i Hercegovine. Tim iz Laktaša je u trećoj utakmici finalne serije nakon produžetka pobijedio banjalučki Borac rezultatom 89:83 i s ukupnih 3-0 je došla do nove titule prvaka.

Igokea je nastavila dominaciju u košarkaškom prvenstvu Bosne i Hercegovine, a tim iz Laktaša večeras je došao do devete titule prvaka nakon što je pobjedom nad Borcem došla do 3-0 u finalnoj seriji.

Borac dobro ulazi u večerašnji meč. Oni su ti koji su imali rezultatsku prednost u većini prve dionice nakon koje su imali poen prednosti, 24:23.

Igokea međutim u drugoj dionici preuzima vodstvo na svoju stranu. Bryant Crawford je dominirao na parketu, pa je domaći tim do poluvremena uspio doći do šest poena prednosti, 40:34.

Domaći tim je održavao prednost u trećem periodu. Borac nije uspio da dođe do preokreta i da ugrozi vodstvo Igosa koji su potom podigli dodatno tempo igre, podigli su i razliku i na ulasku u zadnju dionicu bilo je 13 poena prednosti, 57:44.

Nije Borac odustao već se uspio vratiti u igru. Fenomenalnom serijom od 17:1 gosti iz Banja Luke na četiri minute prije kraja utakmice dolaze do izjednačenja 63:63 i utakmica je vratila neizvjesnost.

Oglasi

Činilo se međutim kako će Igokea ipak slomiti Borac u samom finišu. Otišli su na plus sedam, no Borac potom odigrava perfektnu završnicu i trojkom Gavrića u posljednjoj sekundi dolazi do 74:74 i odvodi utakmicu u produžetak.

U dodatnih pet minuta ponovo dosta uzbuđenja. Rebec i Langović su držali Borac u igri, ali Igokea je imala čudesnog Bryanta Crawforda koji je na kraju bio čovjek odluke u pobjedi svog tima i on je donio Igosima titulu.

Ovo je timu iz Laktaša ukupno deveti naslov najboljeg tima naše zemlje, a ispred njih je još uvijek Široki Brijeg koji je kroz historiju podigao 10 trofeja.

Najefikasniji u večerašnjem meču u pobjedničkom timu bio je Bryant Crawford sa 34 ubačenih poena. Pratili su ga Stefan Đorđević s 15 i Nenad Nerandžić s 14.

Kod Borca Jan Rebec je ubacio 24, a Aleksandar Langović 23 poena.

Prvenstvo BiH, finale:

Igokea - Borac 89:83 (23:24, 17:10, 17:10, 17:30, 15:9)

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Igokea: Kondić 5, Nerandžić 14, Crawford 24, Jošilo 7, Đorđević 15, H.Delalić 2, Stanković, Talić 6, Waler, Marić 6, Radošić, Milovanović.

Borac: Jaron 4, Langović 23, Rebec 24, Bošković, Tanasković 4, Dragović, Lakić, Adamović, Gavrić 11, Simić 7, Delalić 10, Reljić.

Top Komentari

Crknite dušmani , Igokea je prvak države BiH kakve takve !!!
1 1
kurjak
Kad pročitam ovakve vijesti život mi se smuči.Dok Bosna i Sloboda tavore i jedva kraj s krajem sastavljaju titule uzimaju nekakva Igokea ili Lištica.U fudbalu tako isto,moju Slobodu samo čudo može spasiti da ne ispadne iz PL a da bude sve crno vjerovatno najbogatiji čovjek u BiH, vlasnik Binga umjesto da pomogne i napravi vrhunske ekipe u Tuzli on operisan od sporta.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi