Igokea razbila Bosnu Royal i plasirala se u finale Kinđetovog Kupa

Sarajlije bez šansi

Igokea razbila Bosnu Royal i plasirala se u finale Kinđetovog Kupa

Košarkaši Igokee sutra će sa OKK Spars Realway igrati u finalu Kupa Bosne i Hercegovine, tačnije, Kupa 'Mirza Delibašić'.

Oni su večeras u svojoj dvorani u Laktašima u drugom polufinalu razbili KK Bosna Royal rezultatom 87:46. 

Neizvjesnost u ovoj utakmici, ako ju je ikako i bilo, trajala je samo jednu četvrtinu, prvu, koja je završila rezultatom 13:13. Od tog trenutka domaći tim je prebacio u brzinu više, u onu koju Bosna nije mogla pratiti pa su na kraju susreta Sarajlije ostale na mizernih 46 poena. Koliko je dobru obranu Igokea igrala govori i podatak da je tih 13 poena u 1/4 najviše što je Bosna ubacila u jednoj četvrtini u ovoj utakmici. Igokea je pokazala kako je trenutno dimenzija više u odnosu na sve ostale timove u BiH i sutra su ogromni favoriti protiv Sparsa u finalu. 

Najefikasniji u Igokei bio je Gray s 21 poenom a 15 je ubacio Dalibor Ilić koji je tako proslavio poziv Igora Kokoškova u reprezentaciju Srbije. Kod Bosne su nešto bolji od ostalih bili Hadžifejzović i Grubor sa po 10 poena.

KK Igokea: Clemmons 7, Atić 11, Jovanović 6, Gray 21, Jošilo 2, Vulić 5, Talić 9, Ilić 15, Pot 8, Kondić 3

KK Bosna Royal: Pašalić 5, Sokolović 6, Grubor 10, Bašić 3, Hadžifejzović 10, Mašić, Begić, Pavlović 5, Kosovac, Radak, Klještan 2, Besedič 5

Top Komentari

Prazina
Ohahahaha -46?? Ajoj. Gasi mješalicu, motaj kablove. Skupa struja i preskupo održavanje umrlog kluba
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije