U Laktašima sutra počinje finalni turnir Kupa 'Mirza Delibašić'

Sparsi brane naslov

U Laktašima sutra počinje finalni turnir Kupa 'Mirza Delibašić'

Završni turnir Kupa Bosne i Hercegovine, odnosno Kupa 'Mirza Delibašić', igrat će se u petak i subotu u Laktašima. 

Domaćin će dakle biti Igokea, pobjednik Kupa Republike Srpske, a nastupit će pobjednici druge dvije kompomente Košarkaškog saveza BiH, HKK Široki i KK Bosna, te OKK Spars koji će u Laktašima braniti naslov osvojen prošle godine.

Inače, ni ovo izdanje Kupa nije moglo proći bez suvišnih i nepotrebnih stvari, pa je Bosna Royal bez borbe došla do završnice, jer KK Sloboda nije došla na utakmicu četvrtfinala. HKK Široki dosad ima najviše (9) osvojenih naslova, a Igokea ih ima sedam.

U 17h u prvoj utakmici će se sastati OKK Spars i HKK Široki, dok će u 20h igrati Igokea i Bosna. Finale je na rasporedu u subotu u 17h.

Top Komentari

Pajver
Pa valjda ćeš i ti krepat ali nećeš ni ti dočekati da ovo bude islamska republika. A meni je super u ovoj pomoćnoj državi mrzio je ne mrzio iskorištava je pravo
0 4
Pajver
Učešće se +35 za Dodikov tim baš će ono pravo poniziti bosnu ??????
0 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi