OKK Spars Realway srušio KK Igokea u velikom finalu i osvojio prvi trofej u historiji

Sjajan meč na Grbavici

OKK Spars Realway srušio KK Igokea u velikom finalu i osvojio prvi trofej u historiji

Košarkaši Spars Realwayja pobijedili su večeras na Grbavici Igokeu sa 93:85 u finalu Kupa 'Mirza Delibašić' i na taj način osvojili prvi trofej u historiji kluba.

Sparsi su sjajno ušli u ovaj meč i nakon prve dionice stekli prednost od devet koševa razlike (31:22). Ipak, Igokea je pokazala da ne dominira džaba u bh. košarci proteklih godina pa je odmah uzvratila i drugi period dobila sa 27:22.

Domaćima pripada i treća dionica. Igrali su Sparsi sjajno u tim trenucima i vrlo brzo stigli do čak 13 razlike u samom finišu trećeg perioda. Tada se činilo da je susret skoro gotov, ali gosti se vraćaju.

Sjajanom serijom na samom startu posljednje dionice gosti dolaze na samo minus tri (86:83) i očekivali smo uzbudljiv finiš, ali ipak je to izostalo. Sparsi su uspjeli ponovo da se odlijepe jer je Igokea promašila nekoliko otvorenih šuteva za tri poena i bilo je jasno da je ovaj susret za vršen. Na kraju je bilo 93:85 i neizvjesna završnica je propala.

Domaće su do prvog trofeja u historiji kluba vodili Branislav Đekić i Darrion Strong Moore sa po 18 poena.

S druge strane, fantastičan je bio Evans Keenan koji je ubacio 26 poena, ali je promašio dvije otvorene trice u samom finišu susreta koje su i prelomile meč.

Finale Kupa 'Mirza Delibašić':

OKK Spars Realway - KK Igokea 93:85

OKK Spars Realway: Zahiragić 1, Vrabac 15, Kamenjaš 19, Buza 15, Đekić 18, Moore 18, Klavzar 1, Polutak 6.

KK Igokea: Keenan 26, Ilić 14, Tomas 10, Gagić 8, Vulić 2, Simeunović 8, Lešić 7, Mustapić 10.

Top Komentari

Maestro
Svaka čast nek su pobijedili ove što ne priznaju državu
7 3
E.Car
Zasluženo. Čestitam momci!!!!
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi