Igokea razbila Sutjesku, Krka iznenadila Partizan

ABA liga

Igokea razbila Sutjesku, Krka iznenadila Partizan

E. Škorić

Bh. predstavnik u ABA ligi, Igokea, upisao je uvjerljivu pobjedu u sedmom kolu ABA lige protiv Sutjeske.

Gosti iz Nikšića bili su nemoćni u Laktašima, poraženi su uvjerljivo rezultatom 75:58. Bila je ovo treća pobjeda našeg tima i četvrti poraz Crnogoraca.

Nakon prve dionice rezultat je glasio 17:17, gosti su dobrim dijelom prve dionice imali dobru prednost, ali su se doslovno raspali do poluvremena. Na poluvremenu je Igokea vodila 11 razlike (39:28).

Do kraja treće dionice Igosi dolaze do 18 razlike, bilo je u jednom trenutku i 19 razlike, a na kraju je meč završen rezultatom 75:58.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Pesaković je sa 18 poena predvodio Igokeu, Dimić je ubacio 13, a Radenović 12 poena. Na drugoj strani Spasojević je ubacio 11 poena.

Partizan je poražen na svom parketu od Krke sa 70:69, dok je Budućnost u Ljubljani pobijedila Olimpiju sa 67:63.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.