Igokea se revanširala Bosni uvjerljivom pobjedom

Igosi lako do trijumfa

Igokea se revanširala Bosni uvjerljivom pobjedom

Edmir Škorić

Košarkaši Igokee revanširali su se Bosni za nedavni poraz, pa su u sedmom kolu Lige za prvaka slavili visoku pobjedu, rezultatom 88:62.

Igokea je u slaboj formi u posljednje vrijeme, no da ovaj tim itekako ima kvaliteta pokazala je i večerašnja utakmica, pošto je sarajevska Bosna savladana sa 80:56.

Igosi su vodili 17:13 nakon prvih 10 minuta, a već u drugoj dionici prave razliku, pa je na poluvremenu rezultat glasio 41:27.

U nastavku je Igokea samo nastavljala da torpedira koš Sarajlija, razlika je bivala sve veća i na kraju su Studenti doživjeli težak i ozbiljan poraz.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nikola Jevtović je ubacio 16 poena za Igokeu, po 12 su ubacili Vuk Radivojević i Danilo Šibalić, a s 10 poena je dvocifren bio još Dalibor Ilić. Što se gostiju tiče, Joseph Obrien je ubacio 16, a Cory Brandford 14 poena.

Za tim Igokee je ovo bila peta pobjeda i ima dva poraza, Bosna je na omjeru 3-4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi